امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق مسجد جامع كبیر قزوین 19 ص

تحقیق مسجد جامع كبیر قزوین 19 ص دسته: معماری
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 2990 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 27

تحقیق مسجد جامع كبیر قزوین

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

تحقیق در مورد مسجد جامع كبیر قزوین دارای 27 صفحه و با فرمت ورد و قابل ویرایش

درباره استان قزوین

استان قزوین كه در حوزه مركزی ایران با مساحتی معادل 15821 كیلومتر مربع بین 48 درجه و 45 دقیقه تا 50 درجه و 50 دقیقه طول شرقی و 35 درجه و 37 دقیقه تا 36 درجه و 45 دقیقه عرض شمالی قرار دارد از شمال به استان‌های مازندران و گیلان، از غرب به استان‌های همدان و زنجان، از جنوب به استان مركزی و از شرق به استان تهران محدود می‌شود. سلسه جبال البرز مركزی و كوه‌های رامند و خرقان از سه جهت استان را فرا گرفته و دشت گسترده ای را به وجود آورده اند كه از شمال به جنوب 75 كیلومتر و از شرق به غرب حدود 95 كیلو متر است. ارتفاعات شمال استان به بیش از 4000متر و جنوب غربی به 2700 متر از سطح دریا می‌رسد و كوه‌های معروف آن سیالان، شاه البرز، خشچال، سفید كوه، شجاع الدین، اله تره ،رامند، آق داغ، خرقان، ساری داغ، سلطان پیر، سیاه كوه و... هستند كه سیالان با 4175 وشاه البرز با 4056 متر بلندتر از دیگرانند. محدوده مركزی و شرق استان كه دشت پهناور قزوین را تشكیل داده دارای شیبی است كه از شمال غرب به جنوب شرق امتداد یافته و در پایین ترین نقطه 1130 متر است. كمترین نقطه استان از سطح دریا با 300 متر در منطقه تارم سفلی و كناره‌های دریاچه سد سفید رود واقع شده كه تفاوت آشكاری را از نظر توپوگرافی به وجود آورده است.

ساختار توپوگرافیكی متفاوت، شرایط اقلیمی مختلفی را در پهنه جغرافیایی استان به وجود آورده كه با نوسان آشكاری همراه است. این گونه گونی برحسب عوامل و عناصر متاثر در شرایط آب و هوایی چهار محدوده جغرافیایی را برجسته می‌سازد : الف : آب و هوای سرد كوهستانی كه نواحی شمالی و نیز ارتفاعات جنوب غربی استان را در بر می‌گیرد. ب : آب و هوای معتدل كوهپایه‌ها و دامنه ها. پ : آب و هوای نسبتا خشك تانیمه خشك نواحی مركزی دشت قزوین و بوئین. ت : آب و هوای مرطوب گرمسیری در بخش‌هایی از تارم و دره شاهرود. میانگین بارندگی استان در حدود 330 میلی متر در سال است. بررسی كلیموگرام نشان می‌دهد بارانی ترین ماه سال فروردین و خشك ترین ماه تیر بوده، میزان بارش با شرایط توپوگرافیكی متغیر است به نحوی كه مناطق كوهستانی نسبت به پایكوه‌ها و اراضی واقع در دشت از بارش بیشتری برخوردارند.

دو جریان عمده باد گرم وسرد در استان وجود دارد كه آن را " باد مه " و " باد راز "می نامند. جریان باد گرم – شره – كه از جهت جنوب شرقی به شمال غربی می‌وزد موجب افزایش دما و تبخیر و كاهش چشمگیر رطوبت می‌شود. باد سرد مه كه از شمال و شمال غربی جریان می‌یابد تحت تاثیر سیستم‌های پر فشار عمل می‌كند به افزایش سردی و رطوبت می‌انجامد. آب‌های سطحی استان در2 حوزه آبریز جاری است : الف : حوزه شمالی كه از رودخانه‌های طالقان رود و الموت رود كه در منطقه شیر كوه به هم می‌پیوندند و رود پر آب شاهرود را به وجود می‌آورند.

رودخانه‌های خارود، نینه رود، اربدیان، وجینك، سردرود، تارولات، گرما رود و اندج رود نیز در مسیر به سوی سد سپید رود به آن می‌ریزند. شاهرود با میزان حدود 1150 میلیون متر مكعب در شهر لوشان از استان خارج می‌شود. ب : حوزه آبریز جنوبی (شور) كه رودخانه‌های حاجی عرب، ابهر رود و خر رود را شامل می‌گردد و بیش از چهل رود فصلی دامنه‌های جنوبی البرز از جمله ارنزك و دیزج نیز در آن جاری هستند

به گواهی تاریخ، این سرزمین همواره خاستگاه دانشمندان، اندیشه ورزان و هنرورانی بوده كه نام هر یك از آنان بر تارك فرهنگ ایران اسلامی درخشنده است. بزرگان و نام آورانی همچون : ابوعبدا… قزوینی، ابومحمد عبدا… بن عمران بن شاپور، داودبن سلیمان بن غازی، ابوغانم خادم، احمدبن ابراهیم قزوینی، - از یاران ائمه اطهار و محدثین موثق شیعی- ابن ماجه - محدث بزرگ اهل سنت و گردآورنده سنن - عبدالجلیل قزوینی، امام الدین رافعی، زكریا بن محمدقزوینی، حمدا… مستوفی، عبیدزاكانی، نجم الدین كاتبی، شرف جهان قزوینی، ملا خلیلا، آقارضی، واعظ، سالك، وحید،آصف، میرعماد، ملك محمد، عماد الكتاب، شهید ثالث، علامه دهخدا، سید اشرف الدین حسینی( نسیم شمال)، عارف، ملا آقا حكمی، سید موسی زرآبادی، شیخ مجتبی قزوینی، علامه رفیعی، شهید رجایی، سرلشگر بابایی و … كه طلایه داران خرد و روشنایی و پاسداران حریم فرهنگ و پارسایی اند.آوازه مكاتب و مدارس فلسفی، فقهی، عرفانی و هنری قزوین در سده‌های مختلف، اقالیم گوناگون را درنوردیده و جویندگان معارف را به سوی خود كشانده است. حضور بزرگانی همچون صاحب بن عباد و امام احمد غزالی، خواجه نصیر طوسی، امیرمعزّی ،قطب الدین شیرازی، شیخ بهائی، میرداماد، ملاصدرا، فیض كاشانی، سید جمال الدین اسد آبادی، میرزای شیرازی و … نشان از اعتبار حوزه‌های علمی فرهنگی قزوین دارد. هم اینك نیز استقرار دانشگاه بزرگ و بین المللی امام خمینی(ره)، علوم پزشكی، كار، پیام نور، آزاد و مجتمع‌های آموزشی دیگر مهر تاییدی بر شایستگی‌ها و توانایی‌های فرهنگی این خطّه از ایران عزیز است

با این كه شهرنامه نگاران و جغرافی نویسان برای نامگذاری شهر قزوین به نكات فراوان و متفاوتی اشاره كرده اند، به نظر می‌رسد وجه تسمیه ای كه استاد دكتر دبیر سیاقی از علامه علی اكبر دهخدا نقل می‌كنند علمی تر و به حقیقت نزدیك تر باشد:

قزوین مركب از “ كزو” به معنای پسته كوهی و “ ین ” نسبت است، یعنی سرزمین پسته. محصولات كشاورزی و باغی قزوین از گذشته‌های بسیار دور – با وجود كم آبی شهر – مشهور بوده و به نقاط دیگری صادر می‌شده، ولی پسته آن به دلیل مرغوبیت، سبزینگی و روغنی بودنش از آوازه بیشتری برخورداراست و در آثار سخنوران و شاعران نامدار پارسی انعكاس یافته است:

لب‌ها نمكین و خنده شیرین خوش پسته بود دیار قزوین.

بنای مسجد جامع قزوین

این بنا در محله دباغان در حاشیه غربی خیابان شهدا (سپه) واقع گردیده و یكی از ارزشمند ترین بناهای تاریخی ایران است. بنای این مسجد با نقشه چهار ایوانی شامل شبستان گنبد دار، مناره و ایوان‌های رفیع، محراب و گچبری‌های نفیس و صحن و رواق است كه در مجموع، معرف آثار معماری دوره‌های مختلف اسلامی است در بررسی سابقه تاریخی این مسجد، در روایت‌های تاریخی می‌خوانیم كه هارون الرشید به هنگام عزیمت به خراسان در سال 192 ه. ق، در قزوین دستور ساخت بارو و مسجدی را داده است كه بر طبق بعضی از روایت‌ها و شواهد، این مسجد در محل آتشكده ای از دوره ساسانی بنا شده است. در روایت دیگری نیز آمده كه به دستور هارون الرشید، قاضی ابوالحسن محمد بن یحیی بن زكریا و صاحب ابی العباس بن سریح، آن جامع را ساختند و پرداختند كه بعدها به " طاق هارونی " معروف گردید. در ثلث اول سده چهارم، اسماعیل بن عباد طالقانی یا رازی - معروف به صاحب بن عباد، وزیر فخرو الدوله دیلمی - مدرسه ای در مجاورت جامع بنا كرد و در اواخر سده چهارم، فخروالدوله دیلمی شروع به كشیدن دیوار مسجد كرد، ولی ناتمام ماند.

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : مسجد جامع كبیر قزوین 19 ص , دانلود تحقیق مسجد جامع كبیر قزوین 19 ص , دانلود تحقیق در مورد مسجد جامع كبیر قزوین 19 ص , مسجد جامع كبیر قزوین , دانلود تحقیق مسجد جامع كبیر قزوین , دانلود تحقیق در مورد مسجد جامع كبیر قزوین , تحقیق مسجد جامع كبیر قزوین

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر